Banii sunt necesari pentrufinalizarea investiţiilor din fonduri europene demarate în judeţ, pentru că se apropie data scadentă a acestora şi, în cazul în care nu vor fi finalizate, judeţul trebuie să returneze toate sumele primite. Pentru prima dată în Consiliul Judeţean (CJ), cu toate discuţiile premergătoare votului efectiv, consilierii au votat în unanimitate pentru.

„Vreau să vă spun încă de la început că orice modificare la contract, orice tragere, poate fi modificată exclusiv de plenul Consiliului Judeţean, iar condiţiile negociate sunt cele mai bune pentru Consiliul Judeţen”, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele CJ Maramureş.

Condiţiile contractului au fost explicate de Ana Glodan, directorul economic al CJ. „Au avut loc cinci întâlniri, cinci runde de negocieri între reprezentanţii băncii şi cei ai Comisiei de negociere din cadrul Consiliului Judeţean. Câteva dintre cele mai imporatnte clauze din oferta tehnică prevăd obligativitatea ca CJ, în urma încheierii contractului, să se încadreze în cota de îndatorare de 30%, în condiţiile în care Maramureşul se numără printre cele cinci judeţe din ţară care au grad de îndatorare zero. Nu sunt percepute comisioane şi taxe pentru anumite acţiuni, iar marja băncii este de 4,3% de la 5,5% cât era iniţial”, a enumerat Ana Glodan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet