Potrivit președintelui CNAS, în cazul în care totuși s-a întâmplat acest lucru, iar pacientul a fost pus să își plătească medicamentul sau investigația medicală, atunci acesta trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat.

"Nu este normal, nu este legal ca un pacient care este internat să fie trimis pentru alte investigații sau rețete, medicamente sau materiale sanitare să le plătească. Dacă un pacient este într-o asemenea situație și pe perioada internării a plătit un serviciu medical sau un material, atunci trebuie să se îndrepte cu o cerere și chitanța și dovada și imediat i se vor returna acei bani.

Este absolut ilegal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să își cumpere un medicament sau investigație. Dacă totuși s-a întâmplat ca pacientul să plătească investigația, trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat", a afirmat Ciurchea, la inaugurarea oficială a Compartimentului de primire pacienți al Institutului Clinic Fundeni.

Citește și

Comentarii