ANM a emis cod galben de cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, până sâmbătă, 3 august, la ora 21.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Sunt așteptate și atenționări de tip nowcasting de fenomene meteo imediat periculoase.

INHGA a emis coduri galbene și portocalii în mai multe bazine hidrografice din țară. Momentan, cele din Maramureș se află sub incidența unui cod galben. Acesta va fi valabil până duminică, 4 august, la ora 12.00.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza și Lăpuş.

Citește și

loading...