Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele Brăila şi Tulcea cantităţile de apă vor depăşi local 50 - 60 de litri pe metru pătrat, iar în Galaţi mai sunt posibile cantităţi de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe arii extinse în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Judeţele Vrancea, Vaslui, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi.

Cod portocaliu pe râurile din Dobrogea, de vineri noapte

Râurile din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa) se vor afla sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii începând de vineri noapte, de la ora 22.00, avertizarea menţinându-se totodată pe râurile Corozel, Geru, Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi.

Râurile din Tulcea şi Constanţa vor fi sub cod portocaliu, de vineri, ora 22.00, când se instituie şi o avertizare de cod galben pentru râurile din bazinele Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi) şi afluenţii Buzăului mijlociu din judeţul Buzău, potrivit unor noi avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Totodată, se menţine avertizarea de cod portocaliu pentru râurile Corozel, Geru, Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi.

Avertizările sunt valabile până sâmbătă, la ora 14.00.


Preluare: MediaFax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și