Potrivit CNBC, compania miliardarului britanic Richard Branson caută "finanţare pentru a-i permite să supravieţuiască" şi practic toţi angajaţii au intrat în şomaj tehnic.

"Pauza" în activitate intră în vigoare din această joi, a precizat purtătoarea de cuvânt într-un mesaj. Compania "intenţionează să prezinte o actualizare a operaţiunilor în săptămânile următoare", a adăugat ea.

Fondată în 2017 şi cu sediul în California, compania a avut un regres major la începutul acestui an, când încercarea de a lansa prima rachetă în spaţiu de pe teritoriul britanic s-a încheiat cu un eşec.

Virgin Orbit a fost compania care a organizat această misiune, în colaborare cu Agenţia spaţială britanică şi Spaceport Cornwall.

Scopul misiunii a fost lansarea a nouă sateliţi în spaţiu, ceea ce ar fi fost o premieră majoră în Marea Britanie. O "anomalie" a împiedicat lansarea rachetei pe orbită.

"Investigaţia noastră este aproape finalizată şi următoarea noastră rachetă, cu modificările necesare încorporate, se află în faza finală de integrare şi testare", a precizat joi purtătoarea de cuvânt.

Acţiunile Virgin Orbit au scăzut joi cu 27%, până la 74 de cenţi, la primele tranzacţionări pe Wall Street, departe de cei peste 9 dolari la care erau afişate când au ajuns la Bursa din New York, la sfârşitul anului 2021. Încetarea temporară a activităţii ar putea dura până la 21 martie, a indicat Virgin Orbit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și