"Guvernul României vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca de urgenţă CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi ale celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot", precizează Guvernul, într-un comunicat remis AGERPRES.

Guvernul menţionează că aşteaptă în continuare un punct de vedere al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, cu privire la privatizarea CFR Marfă.

"Guvernul României a luat act de decizia preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, de a convoca Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, cu privire la Hotărârea de Guvern 526 din 24 iulie pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă C.F.R. Marfă - S.A", detaliază Executivul.

Totodată, Executivul aduce la cunoştinţă că solicitarea de a include actul normativ pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CSAT "a fost făcută în baza dispoziţiilor articolului 4 litera d) şi ale articolului 7 din Legea 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării".

"Guvernul României consideră că discutarea în CSAT a subiectului nu trebuie să aibă drept scop sau consecinţă pasarea responsabilităţii între instituţiile statului, ci eventuala evidenţiere a unor informaţii noi, care pot pune la îndoială viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfă, sau care pot elimina dubiile ridicate în ultima perioadă. Fără o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continuat", arată sursa citată.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și