Nici cele mai cârcotașe voci nu au reușit să găsească vreun cusur acestei vizite care a ridicat la un alt nivel parteneriatul strategic dintre România și SUA. Acest lucru se traduce prin intensificarea relațiilor economice, prin investiții noi și, ceea ce e cel mai important , prin garanții ferme de securitate.

Prin vocea președintelui Donald Trump, SUA a promis că va apăra România în caz de atac militar și a subliniat că va susține în continuare lupta anticorupție, acordându-i un cec în alb președintelui Iohannis în acest sens.
Dincolo de aceste angajamente ferme obținute în relația cu România, președintele Iohannis a susținut întărirea parteneriatului NATO-UE , accentuând nevoia de colaborare între cele două instituții.

Vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA a ridicat zilele aceste cota României pe plan international. România poate profita de statutul de ,,cel mai important aliat al SUA în Europa de Est,, pentru a-și juca viitoarele cărți politice la nivelul Uniunii Europene, unde se discută deja de ceva vreme despre o Europă cu mai multe viteze.

După vizita în SUA, președintele Iohannis pleacă în vizită în Germania , pentru o întâlnire cu Angela Merkel, iar apoi urmează și o întâlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Acest tur de forță al președintelui Klaus Iohannis este un îndemn pentru fiecare membru al PNL să se implice în reforma partidului, în reconstrucția lui, astfel încât parteneriatul dintre PNL și președintele Klaus Iohannis să fie unul câștigător și în 2019.

Avem cel mai bun președinte pentru România, trebuie să clădim și cel mai bun partid pentru români!

Comunicat de presă al PNL Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și