O spune chiar preşedintele ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural), Victoria Berbecaru care susţine că numărul turiştilor care au ajuns de Sărbătorile de iarnă în Maramureş prin asociaţia pe care o conduce este foarte mic în comparaţie cu numărul real al celor care au petrecut trecerea dintre ani la noi în judeţ.

„Aproximativ 150 de turişti au petrecut în Maramureş de Crăciun şi Anul Nou, care au fost pe la noi. Gradul de ocupare a fost de 70% în pensiunile listate la noi dar pot să vă spun că numărul turiştilor a fost mult mai mare. Pensiunile care s-au pus la punct dar nu sunt înregistrate iau turişti, bagă profit în buzunar dar nu înregistrează nicăieri niciun fel de venituri. Nu este corect faţă de ceilalţi”, a spus Victoria Berbecaru.

Preşedintele ANTREC susţine că ar trebui schimbată legislaţia în domeniu pentru ca toţi cei care activează în turism să poată beneficia dar, în egală măsură, să aibă şi obligaţii.

„Nu ştiu, ar trebui să contribuie toți, să fie un fond comun de promovare, un Fond al Turismului Rural. Ceva trebuie să facem pentru că aşa este discriminare. Unii sunt în legalitate şi la zi cu toate dările la stat iar alţii la limita legalităţii şi fac numai profit”, a concluzionat Berbecaru.

Cert este că în Maramureş în această perioadă va mai ajunge un val masiv de turişti mai ales din Rusia, Moldova şi Ucraina, cei care serbează Crăciunul pe stil vechi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet