Atu-urile care au adus campionatul şi cupa în «capitala» Maramureşului Istoric au fost în primul rând rezultatele obţinute de „Mini Maxi Dance Club”, apoi locaţia şi sprijinul autorităţilor locale (Consiliul local și Primăria Sighet și Consiliul Județean Marmaureș) şi ale sponsorilor.

Clubul de Dans Sportiv îşi desfaşoară activitatea în cadrul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu”(director Ioan Tivadar). Acum cinci ani, la inițiativa „Mini Maxi Dance Club” și cu participarea Federației Române de Dans Sportiv, la Sighet a avut loc primul festival de dans ce a inclus Campionatul Național de Formații de Dans Sportiv, precum și Cupa „Chris-teens” la dans sportiv, efort prin care Sighetu Marmației s-a alăturat puținelor orașe europene care pot fi numite „capitale ale dansului”.

Coregrafa Cristina Cincu-Kovy, profesoară de dans la Școala de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu-Marmației, arbitru internațional (a obținut licența World Dance Council, devenind unul dintre puținii din țară care pot arbitra competițiile profesioniste internaționale de dans sportiv), are o carieră de peste 30 de ani în domeniu, reușind să pună și să impună Sighetu-Marmației pe harta orașelor cu formații de dans sportiv: Ansamblul „Mini Maxi Dance Club” a fost laureat al festivalurilorși concursurilor de dans din țară și de peste hotare, a reprezentat cu succes România la concursurile europene și mondiale de dans sportiv. În prezent dansatorii sunt antrenați de Cristina Kovy şi Gabriel Kovy.

Evenimentul de sâmbătă este un festival de dans, la care participă perechi de dansatori iar pe final( ora 15,30) va avea loc premierea concurenților și va fi prezentat un recital al formaţiilor de diferite vârste ale As. CDS «Mini Maxi Dance Club»

Organizatori: Centrul Cultural, Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu”, şi As.CDS „Mini Maxi D.C „din Sighetu Marmaţiei.

Citește și

Comentarii