Vorbim despre consilierul local Timiş Toader, care se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 octombrie 2008, “întrucât deține, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local Borșa și funcția de administrator al S.C. TURISM SKI BORȘA PERLA TRANSILVANIEI S.R.L. (societate înființată de către Consiliul Local Borșa) și al R.A. OCOLUL SILVIC ALPINA BORȘA (regie autonomă de interes local)”.

“Astfel, TIMIȘ TOADER nu a respectat dispozițiile art. 88, lit. (d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de consilier local este incompatibilă cu funcția de administrator la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local”.

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.”, au anunţat cei de la ANI.


Preluare: jurnaluldenordvest.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și