Varga a afirmat: "Am cerut Romsilva, in martie, sa-si faca curat la propriu si la figurat in padurile administrate. Conducerea institutiei a inteles acest mesaj si a dispus controale in toata tara la ocoalele silvice si la directiile silvice, pe care, apoi, prin sondaj, le-am verificat si noi din minister sau chiar eu la fata locului. Au fost realizate 7.609 controale, alte 6.150 de verificari pentru avize si scoateri din fond forestier. Au fost intocmite 427 de dosare pentru sesizari penale, prejudiciul creat fiind de 39,928 milioane de lei, adica aproape 8,9 milioane de euro. Au fost aplicate 2.076 de contraventii in valoare de 7.265.000 lei si s-au constatat 179.950 de metri cubi de arbori taiati ilegali".

Potrivit acesteia, 782 de reclamatii si sesizari au fost solutionate.

"Sunt sefi de inspectorate care au inteles ca trebuie sa realizeze controale eficiente si sa aplice legea in mod eficient. De exemplu, Inspectoratul de la Cluj a facut controale eficiente, din punctul meu de vedere. Ei au si 34 de dosare penale intocmite. In judetele Cluj, Alba, Maramures, situatia este ingrijoratoare si, in perioada urmatoare, noi, din minister, vom acorda in continuare ajutor pentru a putea finaliza acolo controalele", a precizat ministrul delegat, citat de Agerpres.

Lucia Varga a atras atentia si asupra faptului ca s-au inregistrat si situatii in care cifrele furnizate de inspectorate sunt, din punctul sau de vedere, necorespunzatoare, adaugand ca s-au facut si controale incrucisate, unul dintre ele fiind inca in curs de desfasurare la Bihor, unde participa inspectori din Brasov, pentru a fi siguri de corectitudinea activitatii de control.

Lucia Varga a mai dat asigurari ca aceste rapoarte vor fii puse la dispozitia publicitatii in maximum doua saptamani.


Preluare: ziarmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și