"Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului ┼či nu ├«l folosea dec├ót pentru zona academic─â. Primea coresponden┼úa exclusiv pentru zona academic─â ┼či era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate m─âsurile legale pentru asemenea situa┼úii, iar ┬źMicul Guccifer┬╗ va fi o dat─â prins ┼či judecat conform legii", a declarat pentru MEDIAFAX purt─âtorul de cuv├ónt al SRI, Sorin Sava.

Conform site-ului Thesmokinggun.com, lista "victimelor" celebrului hacker "Guccifer", care a spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush ┼či Rockefeller ┼či ale unor oficiali ai Administra┼úiei Obama, este mult mai lung─â dec├ót se ┼čtia p├ón─â acum.

"O arhiv─â mare de date dezv─âluie faptul c─â incursiunilor ilegale ale lui "Guccifer" i-au c─âzut victime ┼či alte ├«nalte personalit─â┼úi at├ót din SUA c├ót ┼či din str─âin─âtate ├«n ultimul an. Hackerul a accesat coresponden┼úa electronic─â, liste de contacte, ├«nregistr─âri telefonice, fotografii personale ┼či mai multe documente financiare confiden┼úiale, inclusiv c─âr┼úi de credit, informa┼úii bancare ┼či documente privind investi┼úii", noteaz─â Thesmokinggun.com.

Noua list─â a victimelor lui "Guccifer" ├«l include ┼či pe directorul SRI, George Maior.

Publicaţia menţionează doar faptul că directorului Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo.

├Än august 2013, "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link c─âtre o coresponden┼ú─â prin e-mail ├«ntre fostul secretar american de Stat Colin Powell ┼či europarlamentarul PSD Corina Cre┼úu.

"Un tr─âd─âtor al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, ata┼č├ónd un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Cre┼úu ├«n perioada 2010-2011, prin contul s─âu pe AOL.

├Än aceste e-mailuri, Cre┼úu ├«l nume┼čte pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vie┼úii mele" ┼či sugereaz─â c─â scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Fostul secretar de Stat american a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, în urma acestor dezvăluiri.

Potrivit mai multor publica┼úii, ├«ntre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News ┼či postului american de televiziune Fox News, fostul general a r─âspuns unor ├«ntreb─âri din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirm├ónd c─â nu ┼či-a ├«n┼čelat so┼úia - cu care este c─âs─âtorit de aproximativ 50 de ani - cu Cre┼úu, ├«n prezent europarlamentar PSD, dup─â ce e-mailuri "de natur─â foarte persoan─â" au fost f─âcute publice.

├Äntr-un r─âspuns la ├«ntreb─âri din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele a insistat, ├«ntr-un comunicat, c─â nu i-a fost necredincios so┼úiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personal─â pe e-mail", a spus Powell site-ului. "├Ämi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le ador─â, de la reuniuni de familie, de la ┼čedin┼úe oficiale de lucru, de la c─âs─âtorie ┼či ni┼čte poze ├«n costum de baie... Niciodat─â nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat c─â a cunoscut-o pe Cre┼úu ├«n urm─â cu aproximativ zece ani, ├«n timp ce era secretar de Stat al fostului pre┼čedinte George W. Bush, iar ea era purt─âtor de cuv├ónt al pre┼čedintelui Rom├óniei Ion Iliescu. El a subliniat c─â s-au ├«nt├ólnit personal "o dat─â sau de dou─â ori" ├«n ultimii opt ani.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...