Evenimentul este dedicat tuturor copiilor, costumați în cele mai înfricoșătoare personaje, însoțiți de un adult (din familie, educatori sau profesori), iar cărțile oferite cadou fac parte din colecția Tom & Jerry.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este marcat în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows` Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental— catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând "Trick or Treat?" ("Păcăleală sau dulciuri?"), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

În timp, ea a fost preluată de multe popoare din lumea occidentală iar în România a fost adoptată după anul 1989.

Citește și

Comentarii