Cotidianul precizeaz─â c─â este vorba despre Hwang Min, fost ministru al agriculturii, ╚Öi Ri Yong Jin, un responsabil din Ministerul Educa╚Ťiei. Ei ar fi fost executa╚Ťi cu un tun antiaerian, la o academie militar─â din Phenian.

Informa╚Ťia nu a putut fi confirmat─â ├«n mod independent, iar Ministerul sud-coreean al Reunific─ârii, care se ocup─â de problemele legate de Coreea de Nord, nu a comentat-o deocamdat─â.

În presa de stat nord-coreeană au existat referiri la Hwang ca ministru al agriculturii în 2012 și ministru adjunct în 2014.

Conform cotidianului sud-coreean, el ar fi fost executat pentru c─â planurile sale politice erau v─âzute drept o amenin╚Ťare de Kim Jong Un. C├ót despre Ri, acesta a fost prins mo╚Ť─âind ├«n timpul unei ╚Öedin╚Ťe cu Kim ╚Öi ulterior anchetat pentru corup╚Ťie ╚Öi lips─â de respect fa╚Ť─â de lider, adaug─â JoongAng Ilbo.

Kim Jong Un a preluat puterea ├«n 2011, dup─â decesul tat─âlui s─âu, Kim Jong Il, ╚Öi ╚Öi-a consolidat-o inclusiv prin epur─âri ╚Öi execu╚Ťii de ├«nal╚Ťi responsabili, afirm─â oficiali sud-coreeni.

Phenianul anun╚Ť─â rar astfel de m─âsuri, ├«ns─â presa de stat a confirmat executarea ├«n 2012 a lui Jang Song Thaek, unchiul lui Kim ╚Öi considerat al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord, acuzat, printre altele, de subminarea economiei. Potrivit serviciului de spionaj sud-coreean, anul trecut ar fi fost executat pentru tr─âdare Hyun Yong Chol, fost ministru al ap─âr─ârii.

Citește și

loading...