Bărbatul a fost internat inițial la Spitalul Județean Satu Mare, cu pneumonie, iar în ultimele opt zile primea îngrijiri medicale la Spitalul Carei, unde a și trecut la cele veșnice.

Doar că, potrivit informațiilor PresaSM, dintr-o eroare a angajaților de la Prosectura Spitalul Carei, corpul neînsuflețit a fost dat unei alte familii, care l-ar fi îngropat, crezând că este ruda lor. Situația încă este destul de neclară.

Astăzi, părintele Ioan Panusciac trebuia să fie condus pe ultimul drum, dar nici urmă de cadavru. În aceste momente se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate cine a făcut această încurcătură și pentru a se găsi corpul neînsuflețit.

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși. Aceștia nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică că preotul fusese confirma pozitiv cu noul coronavirus. Nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

Reporterii PresaSM a luat legătura cu managerul Spitalului Carei, Elisabeta Racz, care a explicat cu s-a produs întreaga situație nefericită. Managerul susține că situația este una regretabilă și transmite familiilor scuzele de rigoare și condoleanțe.

Conform sursei citate, în cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la Prosectura Spitalului Carei pentru a ridica cadavrul bunicii. A făcut recunoașterea persoanei decedate și a spus că va trimite o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul.

Între timp, s-a stricat sistemul de refrigerare, iar angajatul Prosecturii a scos toate cadavrele până s-a reparat. Doar că, în momentul reintroducerii cadavrelor în frigider, angajatul ar fi încurcat etichetele. Când a mers firma de pompe funebre pentru a ridica cadavrul femeii, angajatul de la Prosectură a dat cadavrul preotului.

În această dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Moment în care a și început o anchetă internă.

Potrivit informațiilor PresaSM, corpul neînsuflețit al preotului ar fi fost luat de către o familie din Cartierul Curtuiuș, municipiul Satu Mare, care ar fi trebuit să ia cadavrul unei femei, în vârstă de circa 80 de ani. De altfel, cadavrul a și fost îngropat în cursul zilei de joi.

Pe de altă parte, părintele Ioan Panusciac, care slujea la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, trebuia să fie înmormântat în cursul zilei de astăzi. Acum urmează să fie dezhumat și reînhumat în locul corespunzător.

În cazul angajatului aparent vinovat s-a deschis o anchetă administrativă de către conducerea Spitalului Carei. Bărbatul a fost suspendat. Acesta lucra la Prosectura Spitalului Carei, fiind detașat temporar de la un al tspital din județ.

”Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este os ituație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a mai spus elisabeta Racz pentru PresaSM.

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși.

Redacția Sighet247 transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Citește și

loading...