În căsnicia sighetencei Aurica T. lucrurile nu au mers prea bine în ultima periodă. Au început certurile şi bătăile aplicate cu regularitate de către soţ. Aurica a încercat să-şi determine soţul să aibe un comportament paşnic, dar fără rezultat. A urmat divorţul, însă au continuat să locuiască în acelaşi apartament.

Sătulă de bătăile luate, Aurica a decis să-şi ucidă soţul prin otrăvire cu mercur, pe care l-a obţinut dintr-un termometru. Cunoscând obiceiurile soţului şi profitând de lipsa lui de acasă i-a pus mercurul în cafea. Venind acasă soţul a băut puţin din cafeaua otrăvită. Simţind un gust neobişnuit a turnat cafeaua în chiuvetă observînd urme de mercur, urme care au fost găsite de oamenii legii sosiţi la faţa locului după ce soţul a reclamat-o pe Aurica la poliţie.

Privind-o pe Aurica îţi vine greu să crezi că ai în faţa ochilor o ucigaşă. Ne spune printre lacrimi ce a determinat-o să recurgă la acest gest extrem. „Am ajuns la capătul răbdării. Luam bătăi crunte. Eram adesea scoasă pe stradă. Am tot depus sesizări la poliţie în speranţa că soţul îşi va schimba comportamentul. Îmi lua şi cardul de salariu şi mă lăsa fără bani. Recunosc că am vrut să îl otrăvesc. Am luat un termometru, l-am spart şi, cu ajutorul unei seringi, am extras mercurul. A doua zi am băut cafeaua împreună şi, profitând de faptul că a mers la baie, am turnat mercurul din seringă în cafea pentru că ştiam că după ce se va întoarce va bea din cafea. Regret ceea ce am făcut şi voi suporta consecinţele”, a spus Aurica.

După ce a conştientizat gravitatea situaţiei a încercat să se sinucidă înghiţind mai multe medicamente. Nu a reuşit acest lucru. Înainte de a recurge la gestul de a-şi otrăvi soţul Aurica s-a adresat şi unui medic psihiatru din cadrul Spitalului Sighet pentru a cere un sfat, un ajutor. A fost refuzată. „M-am adresat unei doamne doctor psihiatru şi am rugat-o să mă ajute. Mi-a spus că nu are timp de mine deoarece are alte cazuri mai importante. Nu o spun ca şi scuză, dar dacă aş fi primit un sfat, o vorbă bună, poate nu aş fi recurs la acest gest disperat dictat de situaţia foarte neplăcută în care mă aflam. Acum nu mai am ce face. Voi suporta consecinţele. Le sfătuiesc pe toate femeile care se află într-o situaţie în care am fost şi eu să nu stea pe gânduri, să plece şi să nu suporte bătăi şi alte umilinţe”, a spus Aurica.

Poliţiştii au demarat o anchetă şi, potrivit procedurilor legale, au trimis susbstanţa găsită la analize. Acest caz readuce în atenţie problema violenţei domestice. Zilnic există cazuri în care femei sunt bătute cu sălbăticie de soţi sau concubini şi, nu o dată, s-a ajuns în situaţia în care nesuportând modul în care au fost tratate, au recurs la crimă, generînd adevărate drame, ele ajungînd să fie condamnate la ani grei de închisoare, agresorii în pământ şi adesea copiii lor rămânând de izbelişte crescînd fără de cei care le-au dat viaţă. Fără îndoială intenţia de a lua viaţa cuiva este de neacceptat, dar cu siguranţă situaţia putea fi evitată dacă acestei nefericite i s-ar fi acordat un ajutor.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și