Conform legii, suspendarea hotararii duce la repunerea in situatia anterioara, pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Astfel, desemnat cu atributii de viceprimar, consilierul local liberal se va intoarce in Primarie.

Motivul atacarii in contencios administrativ a hotararii este intemeiat pe art. 54, din Legea privind Administratia Publica Locala, articol care prevede ca schimbarea din functie a viceprimarului necesita votul a doua treimi din numarul consilierilor locali. Ori aceasta prevedere a fost incalcata la votul de vineri, cand doar 12 alesi au votat pentru proiectul de hotarare vizand schimbarea din functie a lui Niculescu Tagarlas.

Prefectul Sebastian Luput afirma ca a luat decizia de a ataca in instanta hotararea pentru motive de nelegalitate, dupa ce a cerut inclusiv un punct de vedere al ministerului de resort in privinta acestei probleme.

“Am constatat ca actul a fost adoptat cu incalcarea prevederilor legale, fapt care a dus la atacarea sa in instanta de contencios. O adresa venita din partea Directiei Reforma in Administratia Publica precizeaza faptul ca articolul de lege privind schimbarea din functie a viceprimarului a fost incalcat”, a precizat Luput pentru ZiarMM.

Noul viceprimar, Florin Cret, numit prin vot de catre consilierii locali nu si-a preluat pana la aceasta ora atributiile, pentru ca hotararea nu a fost comunicata inca prefectului. Cel mai probabil, secretarul Municipiului Lia Muresan, a asteptat pronuntarea prefectului in legatura cu legalitatea primei hotarari, aceea de incetare a mandatului de viceprimar a lui Niculescu Tagarlas.

Conform procedurii, in acest moment, Cristian Niculescu Tagarlas isi preia din nou atributiile de viceprimar, pana la judecarea de catre instanta a acestei controversate spete.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și