Într-un comunicat dat publicității în cursul serii de luni, guvernul a făcut cunoscut că "pregătește măsuri suplimentare de urgență pentru a gestiona afluxul de migranți, printre care măsurile necesare pentru protejarea frontierelor (spațiului) Schengen".

Șeful diplomației de la Ljubljana, Karl Erjavec, a declarat luni că între 20.000 și 30.000 de migranți care se îndreaptă spre Europa de Vest ar putea ajunge în cursul săptămânii la granițele slovene — frontiera exterioară a spațiului Schengen de liberă circulație — și aceasta după încheierea, vineri, a unei greve a echipajelor de pe feriboturile grecești care a limitat pentru câteva zile sosirea refugiaților.

"Dacă va fi necesar, aceste măsuri vor fi puse în aplicare în următoarele zile", a continuat guvernul, fără să explice însă în ce constau.

Postul de televiziune privat POP TV a informat, citând surse guvernamentale neoficiale, că decizia a fost luată pentru a ridica un gard de sârmă ghimpată în zona cea mai vulnerabilă a frontierei cu o lungime de 670 de kilometri cu Croația pe unde într-o lună au intrat în Slovenia 167.000 de migranți.

La rândul său, Ungaria a închis în fața migranților două din granițele sale, cu Croația și cu Serbia, mai ales ridicând pe zeci de kilometri garduri de sârmă ghimpată.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproape 800.000 de refugiați și imigranți au intrat de la începutul anului în Europa, în următoarele patru lunii fiind așteptate alte 600.000 de persoane dinspre Turcia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet