Ingrediente colţunaşi cu cartofi şi ceapă, reţetă cu influenţe moldoveneşti

Aluat

- Grăsime de raţă 2 linguri
- Făina 1 kg
- 3 ouă
- un praf de sare
- unul de zahăr
- apă 500 ml caldă

Umplutură

- 450 gr cartofi
- ceapă 2 bucăţi
- varză 1 bucată
- sare, piper
- verdeţuri

Mod de preparare colţunaşi cu cartofi şi ceapă

Se face aluatul din făină amestecată cu cele trei ouă, apa, sarea şi zahărul. Se frământă întreaga compoziţie până când aluatul ajunge să fie omogen şi elastic. După ce s-a frământat, se lasă la odihnit circa 20 de minute, într-o folie de plastic. Între timp, se taie ceapa mărunt, ca şi varza acră. Se călesc în untura de raţă, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă boiaua de ardei.

Aluatul se împarte în trei bucăţi. Se formează o sferă, care se întinde perfect. Se decupează cu o formă de cercuri. Cu o linguriţă se pune în fiecare cerc compozitul, pe care îl sigilăm cu o furculiţă. În apa fiartă se adaugă sarea, boiaua şi diferite verdeţuri. Se poate folosi mentă, rozmarin şi busuioc. Se fierb colţunaşii, până se ridică la suprafaţă singuri. După preferinţă se servesc cu ceapă călită şi smântână grasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet