De mai bine de o săptămâna sute de oameni protestează în PTF Sighet împotriva acestui oridn de ministru. Aceștia o acuză pe d-na deputat Cornelia Negruț că ar fi la baza implementării acestui ordin în fază pilot la Sighet, alături de șefa vămii, doamna Lidia Mureșan. Dacă este să dăm crezare protestatarilor, domana Negruț împreună cu d-na Mureșan doresc să pună mâna pe întregul trafic cu țigări din Maramureș.

Având în vedere că doamna Negruț a fost în trecut mare șefă prin direcția vămilor, acuzele pe care i le aduc protestatarii cum că ea ar fi la baza implemntării proiectului pilot la Sighet au sens.

Știm cu toții că în politica românească minciuna este omniprezentă, însă așa fariseism mai rar ne este dat să vedem: d-na Negruț încearcă acum să își spele un pic imaginea proastă de care se bucură, adresând o întrebare ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, legat de restricțiile introduse în vama Sighet. Acum d-na Negruț mai că nu plânge pe umărul amărâților care încearcă să își aducă diverse bunuri mai ieftine din Ucraina, îndurând umilințele la care sunt supuși atât de către vameșii ucrainieni dar și de cei români.

După aproape un an de mandat de deputăție sub aripa condamnatului Voiculescu, ajunsă deputat pe barba TIR-istului Ovidiu Nemeș, d-na Cornelia Negruț nu s-a făcut remarcată cu nimic. Aceasta vine prin Sighet din an în paști, doar pentru a se afișa cu TIR-istul sau pentru a zâmbi frumos la TV Sighet, în timp ce realizatorul emisiunii „Sighetul de azi” o laudă deșănțat.

În rest, cel mai probabil, dânsa se plimbă prin Baia Mare, București sau prin cine știe ce alte capitale din lume, prin vacanțe de lux, sau, dacă este să îi credem pe protestatarii din PTF Sighet, pune în aplicare planul malefic împreuna cu șefa vămii din Sighet.

Reamintim că d-na Negruț a mai fost acuzată de furt de către presa centrală: dânsa a fost implicată în vestitul dosar de furt de gaz din rețea, dosar care a fost îngropat prin instanțe din cauza numelor grele implicate de prin politica maramureșeană, Poliție sau de prin alte instituții.

Totodată, nu putem uita de procesul pe care d-na Negruț îl are cu vecinii ei de câțiva ani de zile, niște oameni simpli pe care „Nelica”, așa cum o dezmiardă TIR-istul, îi târăște prin instanțe de ani de zile.

Redăm mai jos Întrebarea adresată de d-na deputat Cornelia Negruț ministrului Daniel Chițoiu:

ÎNTREBARE Adresată: Domnului Viceprim-Ministru Daniel Chiţoiu, Ministerul Finanţelor Publice.
De către: Deputat PC de Maramureş Cornelia Negruţ.

Obiectul întrebării: Noile restricţii aplicate la vama Sighet duc maramureşenii la disperare.Stimate domnule viceprim-ministru,

Direcţia Generală a Vămilor a emis un anunţ potrivit căruia, începând cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra următoarelor bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Aceste instrucţiuni se aplică în fază pilot începând cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul Vamal Sighet.

Noile restricţii au creat un val de nemulţumiri în rândul locuitorilor judeţului Maramureş, mulţi dintre ei fiind în ipostază de a-şi asigura traiul zilnic din aceste treceri ale vămii. Reglementările prevăd că bunurile respective pot fi introduse în România în anumite limite, prevăzute de legislaţia în vigoare şi afişate la biroul vamal, iar introducerea lor este permisă doar o dată la şapte zile, de la ultima declarare scrisă.

În ultimele zile, zeci de oameni revoltaţi au protestat faţă de aceste măsuri restrictive la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, deoarece mulţi dintre ei trec graniţa zilnic sau de câteva ori săptămânal. Sighetenii susţin că decizia DGV este un abuz nejustificat luat împotriva lor, deoarece majoritatea lor au salarii şi pensii mici, şi nu pot să supravieţuiască în noile condiţii restrictive. Oamenii spun că mai nou sunt căutaţi chiar şi în pantaloni, iar ei de fapt nu fac trafic, doar încearcă să îşi asigure consumul propriu pentru familiile lor şi să îşi plătească datoriile către stat.

Având în vedere cele relatate, vă întreb cu respect domnule viceprim-ministru:

1. Care este justificarea luării unor astfel de măsuri la vama Sighet?

2. Ce urmăreşte DGV prin obligarea oamenilor de a completa „Declaraţia de bunuri fără caracter comercial” pusă la dispoziţie de birourile vamale, fapt ce obligă oamenii să stea la cozi ore întregi?

3. Care sunt rezultatele controalelor efectuate în ultima perioadă privind introducerea în România a unor cantităţi semnificative de produse şi ce sancţiuni au fost acordate la vama Sighet?

Solicit răspuns scris.

Deputat PC de Maramureş,

CORNELIA NEGRUŢ


Preluare: Nicu Iuga; AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și