Iniţial, David Whipple voia să păstreze hamburgerul timp de o lună, pentru a le arăta prietenilor săi efectul nociv al conservanţilor. Bărbatul a uitat însă de hamburger şi l-a descoperit abia peste doi ani. Deoarece preparatul încă arăta la fel, americanul a decis să continue experimentul.

Acum, după 14 ani, hamburgerul arată la fel ca atunci când a fost cumpărat, în 1999. "După doi ani, când am regăsit burgerul, nu mi-a venit să cred că arată la fel", a povestit Whipple, care a decis să continue experimentul şi să mai ţină hamburgerul încă 12 ani. Chiar şi acum, produsul fast-food nu prezintă nici urmă de mucegai, ciuperci şi nici măcar nu are un miros ciudat. Singura modificare este că au "dispărut" murăturile din hamburger.

Whipple a precizat că ţine hamburgerul pentru a-l arăta nepoţilor săi şi a le explică ce înseamnă să mănânci sănătos.