Șefului Poliţiei Române, Ioan Buda a fost demis de fostul minisitru de Interne, Nicolae Moga. Mare realizare: acesta a fost a doua zi șef la IGPFR (Poliția de frontieră). Chestorul General de Poliție Ioan Buda și-a publicat „Declarația de avere” luna trecută. Doar că acolo unde trebuia să menționeze salariul încasat, Buda a decis să șteargă cifrele cu un marker alb. Și în „Declarația de avere” din 2018, Buda și-a șters salariul încasat ca polițist, scrie Newsweek.ro.

Buda a fost înlocuit de adjunctul său – Dragnea Florian. Și acesta a decis să nu își facă publice veniturile salariale potrivit ”Declarației sale de avere” publicată pe siteu-ul Poliției Române. Adjunctul poliției Române, Apreutesei Will are și el veniturile șterse din Declarația de avere. În schimb, putem afla că soția lui a câștiga suma de 41.000 de lei ca expert superior la Institutul National de Statistică.

Poliția de Frontieră va fi condusă, potrivit rotației cadrelor, de fostul șef al Poliției Române, maramureșeanul Ioan Buda.

NEPUBLICAREA VENITURILOR ÎN DECLARAȚIA DE AVERE ESTE ILEGALĂ

Publicarea declarațiilor de avere este obligatorie prin lege. „Nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege de către persoanele desemnate să asigure implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 de lei“, potrivit Legii 76 din 2010.

Ghidul de completare al declarațiilor de avere și interese spune că persoanele responsabile „asigură afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese pe pagina de Internet a instituţiei, dacă aceasta există, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire” .

Citește și

loading...