"Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică şi de mare notorietate de ani de zile nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi mai ales libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie", a declarat Dan Voiculescu la intrarea în sediul DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus joi extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Antena 3 SA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj.

"În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, cât şi cu privire la învinuiţii Camelia Voiculescu, George Matiescu şi persoanele juridice SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din 30 mai şi 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Antena 3 SA în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj", se arăta într-un comunicat remis de DNA.

Potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator de la RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea către partea vătămată şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

"În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să o vizeze. Începând cu 22 aprilie, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune Antena 3 şi pe cele aparţinând SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată", susţin procurorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și