Fondatorul partidului PC a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de cercetări alimentare.

Prejudiciul produs statului în urma privatizării ICA este estimat la peste 60 de milioabne de euro. Încă 12 persoane sunt cercetate pentru fapte de corupţie.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea lui Voiculescu la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevăzute în rechizitoriu în cazul acestuia, precum şi restrângerea unor drepturi civile.

Acesta a mai solicitat instanţei să se constate că a intervenit prescripţia specială în cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legată de traficarea influenţei.

În cazul celorlalţi inculpaţi din dosar, procurorul a cerut instanţei să se constate că pentru unii dintre aceştia a intervenit prescripţia în cazul unor fapte de fals şi uz de fals.
Procurorul a cerut ca aceştia să fie condamnaţi la pedepse cu executare pentru instigare la fals intelectual, respectiv complicitate la subevaluarea unor active de stat în procesul de privatizare.


Preluare: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și