Serviciul pentru imigrație danez (DIS) publică trimestrial date privind numărul imigranților, însă Ministerul danez pentru Integrare a estimat că în octombrie numărul cererilor de azil depuse în Danemarca a atins 3.500, depășind precedentul record — 3.147 — înregistrat în septembrie 2014.

Conform datelor date publicității săptămâna trecută de DIS, 9.793 de persoane au prezentat cereri de azil în Danemarca în primele nouă luni ale acestui an, iar împreună cu cele 3.500 noi cereri înregistrate în octombrie totalul se apropie de cele 14,.815 de solicitări depuse pe întreaga durată a anului trecut.

Într-un recent discurs în parlamentul danez, premierul Lars Lokke Rasmussen a atras atenția că numărul de refugiați se apropie de maximul pe care Danemarca îl poate primi.

"Dacă în Europa și Danemarca nu desfășurăm politici care să ne permită să ținem sub control fluxul de refugiați, atunci vor veni atât de mulți oameni încât nu vom putea gestiona situația", a spus Rasmussen.

Într-un interviu acordat miercuri ziarului Jyllands-Posten, ministrul integrării danez Inge Stojberg a afirmat că pentru moment Danemarca are capacitatea de a gestiona problema refugiaților.

"Totalul refugiaților veniți în octombrie este mare, dar putem să facem față situației și avem capacitatea necesară atât pentru înregistrarea cererilor de azil, cât și pentru găzduirea solicitanților de azil care vin în Danemarca. Dar nu fac un secret din faptul că doresc să limitez afluxul din Danemarca", a spus Stojberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet