Răspunsul la această întrebare este foarte simplu. Lațul justiției și al DNA se strânge încet în jurul gâtului lui Nemeș, cel mai probabil urmând a fi trimis cât de curând în judecată și foarte probabil condamnat. Ovidiu Nemeș are mai multe dosare în lucru la DNA, iar acum, după condamnarea lui Voiculescu, este conștient că nu prea are șanse de scăpare în fața justiției.

Totuși, Ovidiu Nemeș, în gândirea sa limitată, se agață și de ultima speranță de a fugi din fața justiției: TIR-istul crede că dacă ajunge la șefia PNL Maramureș, va avea suficientă influență să îngroape sau măcar să amâne dosarele în lucru, aflate pe numele său. Va face ce știe domnia sa mai bine: odată ajuns șef peste PNL Maramureș, acesta va da din coate și se va afișa pe lângă Crin Antonescu, în speranța că va intimida sau îndupleca procurorii DNA măcar să îl mai amâne cu dosarele sale. Așa că ținta primordială a TIR-istului nostru este să ajungă șef peste partid la nivel județean.

Pentru a-și atinge acest scop, Nemeș nu se dă în lături de la nimic: a făcut toate eforturile să îl aducă aici pe Crin Antonescu pentru a crea impresia că acesta îl susține la șefia partidului - FALS: Crin Antonescu și-a arătat susținerea pentru recent ieșitul din pușcărie pentru fapte de corupție, Cristian Anghel. Asta l-a enervat la culme pe Nemeș, care și-a zis că le-o „trage” celor din șefia PNL Maramureș: fiind „beat rangă, Nemeș i-a lăsat pe oaspeții de la județ cu ochii-n soare”, ținându-i în picioare ca pe niște colduși vreme de o jumătate de ceas la Restaurantul Marmația, „până ce aceștia au părăsit sala scârbiți, după care a amenințat că va forța organizarea de alegeri anticipate județene, luna aceasta. Indiferent de deznodământ, ce e al lui e pus deoparte: un dosar instrumentat de DNA, pentru un prejudiciu de 600 de mii de lei adus bugetului Primăriei, în urma unei afaceri oneroase cu aparate de taxare a parcărilor” (sursa: Ziarul „Cațavencii” Nr. 118 / 9 oct 2013).

Ba mai mult, trustul de presă care deține TV Sighet, Sighet FM și Maramedia a pornit în ultima săptămână o campanie de imagine furibundă pentru Ovidiu Nemeș, riscând să își piardă și puținul de credibilitate pe care îl mai avea. Acum câteva zile Paul Szaniszlo în emisiunea „Sighetul de azi”, difuzată la TV Sighet, i-a avut ca invitați pe directorul „îndrăgostit” al Spitalului municipal Sighet, Alexandru Orors (vicepreședinte PNL Sighet) și pe domnul Vasile Mih, director la Liceul tehnologic „Marmația” (secretar al PNL Sighet), care au făcut praf actuala conducerea a PNL Maramureș, arătând că doar Ovidiu Nemeș este potrivit pentru a conduce organizația județeană.

În data de 3 octombrie 2013, Gheorghe Paul Szaniszlo l-a avut ca invitat în emisiunea sa pe Ovidiu Nemeș care a declarat că mă va acționa în judecată pentru articolele scrise de mine pentru calomnie, acuzându-mă, printre aletele, că i-aș fi cerut „favoruri materiale” pentru mine și firma mea, favoruri pe care mi le-a refuzat, dânsul mizând pe corectitudine (vezi VIDEO). În fapt subsemnatul am depus Oferte de preț către diverse instituții publice încă de pe vremea când d-na Eugenia Godja era primar, câștigând câteva contracte cu acestea. Un exemplu ar fi livrarea de calculatoare către Școala Ioan Mihalyi de Apșa din Sighet în luna septembrie 2012, pentru care domnul Nemeș nu are niciun merit sau influență. Dacă dl. Nemeș susține că i-aș fi cerut „favoruri materiale” îl întreb public: de ce nu a făcut plângere la parchet sau la DNA împotriva mea în acel moment, dacă tot se dă dânsul ca fiind integru și corect?

În plus, eu nu „am crescut” lângă dânsul ca persoană publică, ci am devenit persoană publică datorită emisiunii „Lunetistul presei”, pe care am ținut-o la TV Sighet timp de aproape trei ani. Asta doar dacă Ovidiu Nemeș vrea să recunoască că de fapt TV Sighet este în proprietatea dânsului, atunci da, ar putea afirma că „am crescut lângă dânsul”.

Doresc să îi amintesc d-lui Nemeș că toate articolele pe care le-am scris sunt bine fundamentate, nu mi-aș fi permis să îl calomniez, știind că este o fire răzbunătoare și că nu ar ezita să facă orice pentru a mă opri din a publica articole referitoare la dânsul și la apropiații domniei sale. Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de articolele apărute spațiu pentru prezentarea unui drept la replică, care va fi publicat integral în cazul în care va fi trimis redacției. Până în prezent, nicio persoană nu a trimis redacției un drept la replică. Acest lucru nu se poate spune și despre TV Sighet care nu m-a contactat pentru a-mi exprima un punct de vedere la acuzele ce mi se aduc, așa cum cer reglementările CNA în vigoare.

Cu câteva zile înainte de alegerile din iunie 2012, în emisiunea „Sighetul de azi”, emisiune în care am fost și eu invitat, Ovidiu Nemeș a spus că speră ca presa să îl atenționeze când greșește și nu dorește să fie menajat în niciun fel. Acum, Ovidiu Nemeș amenință că mă dă în judecată pentru că am scris cu ce se ocupă de când a preluat mandatul. Dacă acest demers al domnului Nemeș se va materializa, instanța va decide. Dacă tot vrea să ajute familii nevoiașe din banii pe care speră că îi va câștiga de pe spatele meu, de ce nu donează direct bani acestor familii din averea sa personală, pentru că har Domnului, are de unde.

Eu aș încheia prin a-i zice d-lui Nemeș că într-adevăr există un Dumnezeu, însă doar unul. Instanțele de judecată nu se pot substitui Lui.


Preluare: Nicu Iuga; Ziarul „Cațavencii”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și