Reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că Secţia de Pediatrie este ocupată 100% dar pentru că se respectă toate normele de igienă nu există niciun motiv de îngrijoare.

“Isteria a ajuns şi în Maramureş. Din păcate sau din fericire în rândul părinţilor, pentru că cea mai mică simptomatologie îi aduce în Camera de primiri urgenţe şi medicii nu vor să rişte şi atunci se internează rezultând secţii supraaglomerate. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a retransmis pentru că ei corespondează cu spitalele privind infecţiile nozocomiale, posibile infecţii, respectarea normelor de igienă, respectarea circuitelor epidemiologice. Este spital şi lucrurile trebuie să fie aplicate corect. O aplicare corectă cred că ar duce la rezultate mult mai bune”, au declarat reprezentanţii Spitalului.

Şi la Spitalul Judeţean au fost semnalate cazuri de îmbolnăviri cu rotavirus şi E.Coli dar, din fericire, nu au fost complicaţii. Reprezentanţii unităţii medicale spun că infecţiile de care suferă micuţii din Argeş sunt, cel mai probabil, aduse din afara unităţii medicale.

”Acuma, la copiii îmbolnăviţi în Argeş, am înţeles că ei au venit din afara spitalului. Era vorba de un rotavirus şi, din punct de vedere epidemiologic, rotavirusul nu este considerat infecţie nozocomială deci infecţie intraspitalicească. Am verificat fişele de declarare, nu se ştie ce-l declanşează. Noi am avut în spital cazuri de infecţii şi cu E.Coli şi cu rotavirus dar nu au avut complicaţii atât de grave, deci nu am avut probleme de deces sau alt fel de probleme dar, sunt. Bacterii sunt într-un spital şi şi în afara lui”, au concluzionat reprezentanţii unităţii medicale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet