Ingrediente:

-75 gr parmezan ras;
- 2 vinete;
-3 ardei (rosu, galben si verde);
-1 dovlecel;
-6 rosii cherry;
- o ceapa;
- 100 ml vin alb
-2 catei de usturoi;
- busuioc, oregano, patrunjel.

Iata cum se prepara una dintre cele mai usoare retete de toamna:

Taie vinetele in doua pe lungime, stropeste-le cu ulei de masline si adauga sare grunjoasa, dupa care coace-le 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil. Intre timp, taie cuburi dovleceii si ardeii si toaca ceapa si usturoiul. Pune-le intr-o tigaie si adauga peste ele sare, piper, patrunjel, busuioc si oregano. Caleste-le in foarte putin ulei timp de trei-patru minute. Dupa ce vinetele s-au copt, scoate-le din cuptor si scobeste-le, iar miezul toaca-l si amesteca-l cu legumele. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de vanata, presara parmezan ras, apoi introdu-le iarasi la cuptor.

Aceasta reteta de toamna presupune si pregatirea unui sos de rosii special: in putin ulei de masline, caleste ceapa taiata fin, apoi adauga rosiile cherry taiate cubulete, o lingura de pasta de tomate, vinul alb, sare si piper. Lasa sosul sa fiarba cateva minute, iar spre sfarsit adauga busuioc si oregano. Asezoneaza vinetele umplute cu acest sos si serveste-le calde.

Pofta buna!

Citește și

loading...