Telespectatorii vor fi informa╚Ťi despre amend─â pe TVR 3 ╚Öi pe TVR Cluj, pentru c─â emisiunea "Apas─â pe verde" ├«n care a fost difuzat colindul a fost un duplex TVR3 ÔÇö TVR Cluj.

Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul "jidov", în mesaje antisemite.

Directorul TVR 3, R─âzvan Bucuroiu, ╚Öi-a exprimat regretul ├«n fa╚Ťa membrilor CNA pentru "incidentul singular", TVR 3 fiind "deschis minorit─â╚Ťilor".

"TVR e un canal curat, deschis minorit─â╚Ťilor. Nu ne puteam g├óndi c─â se poate ├«nt├ómpla a╚Öa ceva. A fost un direct, un duplex. Regret ╚Öi eu, ╚Öi ├«ntreaga echip─â", a spus Bucuroiu.

El a precizat că la TVR Cluj a fost făcută o anchetă administrativă, care se va desfășura și în TVR 3, urmând să fie luate măsuri.

Florin Gabrea, membru CNA, a apreciat c─â TVR 3 a difuzat "o enormitate sinistr─â din toate punctele de vedere, mai ales religios".

Sanc╚Ťiunea a fost aplicat─â pentru ├«nc─âlcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit c─âruia "prin difuzarea ╚Öi retransmisia serviciilor de programe se realizeaz─â ╚Öi se asigur─â pluralismul politic ╚Öi social, diversitatea cultural─â, lingvistic─â ╚Öi religioas─â, informarea, educarea ╚Öi divertismentul publicului, cu respectarea libert─â╚Ťilor ╚Öi a drepturilor fundamentale ale omului", ╚Öi a articolului 47, alineatul 1 din Codul de reglementare a con╚Ťinutului audiovizualului, potrivit c─âruia "este interzis─â difuzarea ├«n programele audiovizuale a oric─âror forme de manifest─âri antisemite sau xenofobe".

Citește și

loading...