"Am stabilit să avem un candidat unic la Președinție, pe care îl vom stabili pe baza unor cercetări. Am stabilit ca, de mâine, grupurile parlamentare ale noastre vor lucra împreună și tot de mâine vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorități ale celor două partide. Ceilalți colegi vor constitui grupurile de lucru necesare pentru a lucra la acest proiect pentru România, pentru a începe discuțiile localitate cu localitate și județ cu județ, pentru a aduna forțele celor două partide și astfel, într-un timp cât mai scurt, dacă s-ar putea mâine dimineață, dar nu vom putea să vă dăm termen acum, să ajungem la a construi un foarte puternic partid centru dreapta din România", a afirmat Blaga la finalul întâlnirii.

Întrebat de când are încredere în Crin Antonescu, președintele PDL a răspuns: "Aici nu e vorba de Blaga și Antonescu. Nici măcar despre PNL și PDL. Este vorba despre România. Și cele două partide au încredere unul în celălalt".

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că democrat-liberalii și liberalii nu vor face o alianță, dar vor lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare construcție de dreapta.

"Nu vom face o alianță. Vom lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare construcție de dreapta. Două partide nu pot decât să fuzioneze ca să constituie un singur mare partid de centru-dreapta", a declarat Vasile Blaga, după întâlnirea cu liderii liberali.

El consideră că e destul de greu de crezut că acest partid va putea fi constituit până la alegerile prezidențiale.

"Nu aș putea să vă spun nici eu și cred că nici domnul Antonescu când se va realiza acest lucru, dar e destul de greu de crezut că până la alegerile prezidențiale", a adăugat Blaga.

În opinia sa, în clasa politică românească "alianțele nu au avut viață lungă".

"Discuțiile au confirmat un lucru care, din nefericire, dar pe bună dreptate a intrat în conștiința publică, acela că alianțele nu au avut viață lungă din varii motive — pentru că nu a existat o suficientă maturitate în clasa politică românească ca să-și respecte de la început până la sfârșit obligațiile reciproce. Și atunci chiar dacă vom funcționa ca o alianță până când vom ajunge la o fuziune nu o vom scrie pe hârtie pentru că noi și colegii liberali am participat la aceste discuții deschiși și sinceri. Adică avem încredere unii în alții și vom ajunge la scopul nostru", a precizat Blaga.

Președintele PDL a arătat că și pentru stabilirea numelui noului partid vor face analize și cercetări.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și