"USL îşi respectă agenda şi calendarul promisiunilor pe care le-a făcut. Deşi a trecut doar o sesiune parlamentară de la alegeri, am făcut ca angajamentul electoral să fie respectat (...) Pe proiecte mari cum ar fi regionalizarea României, revizuirea Constituţiei, nu voinţa USL a făcut să recurgem fie la o amânare, fie la o reformularea sau căutare de alte căi, să putem, fără modificarea Constituţiei, să atacăm problema regionalizării. Urgenţa regionalizării va fi gândită sub forma Legii 315 (...) Modificarea Constituţiei rămâne un proiect actual în agenda noastră. Suntem în situaţia de a gândi amânarea datei referendumului pentru că acesta să aibă sens, pentru ca votul a milioane de oameni să aibă un sens", a afirmat luni, după şedinţa USL, Crin Antonescu.

El a precizat că în octombrie Comisia de la Veneţia îşi va exprima opinia finală pe tema proiectului de revizuire a Constituţiei.

Referitor la regionalizare, Antonescu a subliniat că, în condiţiile amânării referendumului pentru Constituţie, USL caută, la propunerea PSD, o soluţie de modificare a Legii 315/1998.

"Nu e vorba de accepta ceva pentru că PSD care a discutat în reuniunile sale de săptămâna trecută. Nu a făcut un proiect pe care ni-l pune nouă în braţe şi ne întreabă sunteţi sau de acord cu el? Pur şi simplu s-a generat ideea şi a venit propunerea de a ne reuni, aborda cu prioritate această temă şi de încerca să rezolvăm necesităţile regionalizării, în condiţiile în care deocamdată nu se modifică Constituţia, printr-o modificare de lege. Nu e vorba de accepta ceva sau nu", a mai spus Antonescu.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și