Adică nu a acționat nimeni pentru a degaja acest drum până nu au venit silvicii ca să marcheze acei copaci, abia apoi s-a trecut la tăierea lor. Asta deși vorbim despre o situație de urgență! Prefectul recunoaște că ceva probleme există, dar Mama Natură este cea care a tranșat problema fara niciun fel de autorizatie.

“Noi avem cadru legislativ care prevede la ce distanță pot fi tăiați copacii. În fiecare iarnă trebuie făcut un inventar al acestora și făcută o corelare între situația efectivă a acelor copaci, care au o anumită vechime, să și protejăm solul, ca să evităm alunecările de teren. Vom discuta alternativele pe care le avem, dacă tăiem copacii care prezintă pericol de cădere sau nu. Am remarcat legat de DN 18 că din 2011 se lucrează la acel drum, ori să lucrezi șapte ani pe 60 km suntem de Cartea Recordurilor.

Am aflat că firma care se ocupă de acest drum are probleme legate de marcarea unor copaci pe zona de coborâre spre Sighetu Marmației. Cei de la Direcția Silvică au dat vina pe ITRSV Cluj, problema a fost rezolvată acum de furtuna de duminică. Adică foarte mulți copaci care trebuiau tăiați au căzut prin voia naturii”, a spus Vasile Moldovan, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet