TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

INGREDIENTE

Pentru tort

420 g biscuiți graham cu scorțișoară
110 g budincă de vanilie
590 ml lapte
340 ml frișcă lichidă bătută
6 banane proaspete tpiate în felii subțiri

Pentru glazură

220 g zahăr pudră
60 ml lapte
2 lingurițe scorțișoară

PREPARARE

Într-un bol mediu combină budinca instant cu laptele. Bate-le împreună până se îngroașă și omogenizează. Lasă compoziția să stea circa 5 minute. Adaugă și frișca, amestecă bine și dă deoparte.

Pe fundul unei tăvi pune un strat de biscuiți. Sigur va fi nevoie să rupi câțiva ca să încapă cum trebuie, nu-ți face griji dacă se suprapun.

Toarnă jumătate din crema de budincă peste biscuiți și pune și jumătate din cantitatea de banane feliate.

Urmează încă un strat de biscuiți și restul de cremă de budincă și de banane.

Pune ultimul strat de biscuiți deasupra.

Într-un bol mic, freacă ingredientele pentru glazură până obții un rezultat omogen și cremos. Toarnă încet glazura peste ultimul strat de biscuiți.

Dacă nu îți place glazura de scorțișoară, poți face una de cacao, pur și simplu înlocuind cele 2 lingurițe de scorțișoară cu 2-3 de cacao.
Dă la frigider desertul pentru cel puțin 4 ore. Poți să îl lași chiar și peste noapte.

Poți ține tortul cel mult 3 zile de când l-ai băgat la frigider prima oară.

Citește și