YMCA România a marcat și o premieră pentru zona noastră, inaugurând un HUB cu valențe internaționale, un spațiu menit să găzduiască activități pentru tineri, dar și să integreze programe adaptate refugiaților ucraineni. În toți acești ani, YMCA și-a articulat o serie de atribute, transformându-se de la un catalizator al activităților de și pentru tineret la un partener revelator și de nădejde în ceea ce privește inițiativele formale, demarate în forurile naționale ce gândesc dezvoltarea traiectorii acestui sector.

Din întreg ecosistemul neguvernamental de tineret din țară, YMCA a adus un aport semnificativ și la noua Lege a Tineretului, un act normativ pe care, în calitatea mea de deputat, l-am susținut cu gândul la viitorul tinerilor din România. Proiecția mea în sprijinul celor tineri nu se oprește, însă, aici. De curând am fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, motiv pentru care voi încerca să dinamizez în continuare sectorul de tineret.

Sunt recunoscător pentru că YMCA și celelalte ONG-uri din Baia Mare s-au străduit să impulsioneze tinerii din municipiu și să îi valorifice. Însă este nevoie de un efort mult mai mare pentru a regenera această componentă a comunității. Pe lângă strategii și programe puse pe foaie de autorități, tinerii din Baia Mare își doresc lucruri concrete: spații pentru petrecerea timpului liber, mai mulți lucrători de tineret care să îi îndrume, facilități și resurse locale care să răspundă la nevoile specifice lor.

Pentru un viitor concret și sigur pentru tineri, consilierea educațională și profesională, programele de mentorat, crearea de locuri de muncă, sprijinul în carieră și afaceri sunt elemente de bază care îi pot ajuta pe cei aflați la început de drum să își atingă potențialul aici, în Baia Mare, și să nu mai fie nevoiți să facă tranziția spre alte orașe din țară ori străinătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și