Un comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 spune că: „În urma audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie, Rădulescu a fost identificat în calitatea de organizator al deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la Bucureşti la represiunea din acele zile”.

Contactat de Digi24 pentru o reacție, deputatul PSD a declarat că „la o nebunie cu ce să răspunzi?”

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie 1989, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că deputat ar trebui să aibă aceeași calitate, de inculpat, ca Ion Iliescu și Petre Roman în dosarul Mineriadei.

„El în interviu spune de Mineriada din 1991, noi de cea din 1990. Atunci erau toți criminalii”, a spus el.

Ieri, Poliţia s-a autosesizat după ce parlamentarul Cătalin Rădulescu a declarat că deţine o armă şi că nu se teme să o folosească, la nevoie. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

Declarația care a dus la autosesizarea Poliției: „Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să tranforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag.”

Cătălin Rădulescu a fost în atenția publică în ultimele zile prin câteva declarații controversate.

Acum două zile, deputatul PSD de Argeş a spus că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Mai mult, el a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Ieri, la Parlament, Cătălin Rădulescu a declarat că „nu se descurcă” cu banii, iar salariile demnitarilor ar trebui să fie „mult mai decente”, în condiţiile în care trebuie să îşi cumpere 3-4 costume pe lună. De asemenea, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, deputatul a spus că pentru cei 5.000 de lei de „mizerie” pe care îi primește face „suficientă treabă în țara asta”.

Tot atunci, Rădulescu a mai spus că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă „neautorizat” Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

În decembrie 2016, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și