Ingrediente:

Oua
Lapte
Faina
Zahar
Esenta de vanilie
Lichior de ciocolata
Zmeura

Preparare

Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul.

Am lasat 10-15 minute la racit, dupa care pe fundul cupelor in care avea sa fie servit desertul nostru am turnat putin lichior de ciocolata " va sugerez sa folositi ceva de buna calitate, un lichior gros. Am miscat putin de cupa pentru ca lichiorul sa se intinda si pe peretii cupei. Urmatorul pas a fost sa umplu cupa pana la jumatate cu budinca de casa. Apoi am asezat un strat de zmeura, dupa care a urmat inca un strat de budinca pana s-a umplut cupa. Deasupra am ornat cu zmeura si cu lichior de ciocolata.


Am dat la frigider pentru cateva ore.


Se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator.


Preluare: gustos.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și