Conform ANI, in calitate de consilier local, a participat la deliberarea si adoptarea a doua hotarari (votand “pentru”), cu privire la Asociatia “PLISACA” pentru pasunat si gospodarire a pajistilor din Comuna Desesti, al carei membru este.

Una dintre Hotarari viza modificarea si completarea unei alte Hotarari privind aprobarea inchirierii suprafetei de 1414 ha pasune ce se afla in proprietatea publica a comunei Desesti, judetul Maramures, in baza careia a fost incheiat un Contract de inchiriere intre Primaria Comunei Desesti si Asociatia “Plisaca”, iar cealalta Hotarare viza modificarea pretului de inchiriere a pajistilor permanente apartinand domeniului public al comunei Desesti.

Astfel, persoana evaluata a incalcat dispozitiile art. 70 si art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011 si cu dispozitiile art. 75 lit. a) si art. 77 din Legea nr. 393/2004.

De asemenea, intrucat exista indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Tintas Viorel a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și