Începând cu data de 28 noiembrie, programul de activitate al medicilor veterinari va fi prelungit și pentru zilele de sâmbătă și duminică, programul fiind între orele 09.00-13.00. Marius Sima, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș, a declarat că proprietarii animalelor care sunt depistate cu trichineloză pot primi despăgubiri din partea statului, dar numai în anumite condiții.

„Având în vedere că în această perioadă se va sacrifica un număr însemnat de porci în gospodăriile populației, DSVSA Maramureș organizează program de activitate prelungit care va cuprinde și zilele de sâmbătă și duminică în circumscripțiile de pe raza orașelor mari, respectiv Baia Mare 1, Baia Mare 2, Baia-Sprie, Vișeu de Sus, Borșa și Seini”, a declarat Marius Sima.

El a subliniat că maramureșenii trebuie să prezinte pentru analize la medicul veterinar probe elocvente, cea mai bună probă fiind pilierul diafragmatic.

„Trichineloza este o boală care beneficiază de despăgubire. Astfel că, în cazul în care animalul este depistat pozitiv de trichineloză, proprietarul poate beneficia de despăgubiri din partea statului, dar doar dacă animalul respectiv are acele crotalii și figurează în baza de date a noastră. Cu probele pentru analize trebuie să se prezinte proprietarul animalului, care trebuie să aibă asupra lui cartea de identitate”,a adăugat oficialul DSVSA Maramureș.

Citește și