Reprezentanţii unităţilor de învăţământ spun că această performanţă se datorează muncii elevilor, care au dat dovadă de seriozitate şi pe parcursul anilor de liceu.

„Nu am avut în anul şcolar precedent rezultate atât de bune, elevi care să aibă media generală 10 la examenul de bacalaureat. Suntem mândri de elevii noştri, de eforturile şi munca pe care au depus-o, de împlicarea părinţilor şi a profesorilor în pregătirea acestora, pentru că au făcut posibil să obţină astfel de rezultate”, a declarat Crina Buda, directorul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare.

„Noi ne-am aşteptat să avem o medie de 10 având în vedere că şi anul trecut am avut. Promovabilitatea la bacalaureat este peste media pe ţară, 72,72% în momentul de faţă, înaintea contestaţiilor. Aşteptăm rezultatele de la contestaţii, sperăm să mai crească procentul puţin”, menţionează Mariana Pop, directorul Liceului Teoretic „Petru Rareş” Târgu Lăpuş.

„A fost o generaţie foarte bună. Sunt copii extraordinari, copii care ne vor aduce rezultate şi în continuare. Ar fi bine să reuşim să îi păstrăm în ţară pe aceşti copii.

Pentru că, cu siguranţă, vor aduce îmbunătăţiri în toate domeniile pe care le vor ocupa”, spune, la rândul său, Traian Covaciu, directorul Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Promovabilitate zero în cinci licee

La polul opus se află liceele cu promovabilitate zero. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, în judeţul nostru, înainte de rezolvarea contestaţiilor, cinci unităţi de învăţământ se află în această situaţie. Mai exact, este vorba de liceele tehnologice din Rozavlea, Ocna-Şugatag, Poenile de sub Munte, Repedea şi Vişeu de Sus.

Unii directori ai respectivelor licee speră că în urma contestaţiilor situaţia va fi una mai promiţătoare, iar alţii speră la rezultate bune măcar în toamnă. „În principiu, elevii au fost bine pregătiţi, au luat note foarte bune la Română, Matematică, respectiv Geografie. Problema a fost cu subiectul de la Limba germană maternă. Probabil că, fiind compuneri, ceva nu s-a punctat. Elevii au făcut contestaţii şi aşteptăm rezultatele”, a declarat Gabriela Ciolpan, directorul Liceului Tehnologic Vişeu de Sus.

„Sunt mulţi care s-au dus în străinătate şi nu s-au prezentat. S-au dus la lucru. În final, s-au dus numai 16 elevi la probele scrise. Au luat mai mulţi la Matematică şi Română chiar şi note mai mari, dar toţi au picat la Biologie. Nu ştiu ce se întâmplă, că acolo am şi cumpărat ceva culegeri speciale. Avem speranţa că o să se pregătească şi o să-l ia în sesiunea a doua. La Biologie suferim. Aici nu mai există de cinci-şase ani un profesor constant şi bun”, mărturiseşte Mihai Cucicea, directorul Liceului Tehnologic Poenile de sub Munte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și