Festivalul, considerat cel mai mare din Europa de Est și al cărui concept creativ pornește de la poveștile nespuse ale Transilvaniei în centrul cărora se află un magician, a fost deschis de INNA, care a cântat aproximativ o oră pe scena principală de pe Cluj Arena piese precum "Hot", "Diggy Down", "Cola Song", "Good Time", "BOP BOP", dar și cel mai recent single "Heaven".

După o pauză de o jumătate de oră, pe scenă au urcat cei de la Naughty Boy, care au încins atmosfera la Untold cu piese ca "You`ve got the love", "Rolling in the deep", "Runnin", "Get lucky".

"Sunt de o zi aici și îmi place la nebunie", a afirmat Naughty Boy — britanicul de origine pakistaneză Shahid Khan Buritto, care a adăugat că Untold este primul festival la care participă în acest an, context în care a prezentat un cântec în premieră.

În final, cei din public, veniți din mai multe părți ale țării, dar și ale lumii, precum Germania, Belgia, Italia, Pakistan, Republica Moldova, Suedia, Ucraina după steagurile afișate, și-au acoperit urechile și au cântat alături de Naughty Boy cunoscuta piesă "La La La".

Pe scena principală a Untold a urmat britanicul James Arthur, care a adus în prima zi a festivalului, alături de formația sa, muzica pop, R&B și soul.

"De fiecare dată când vin în țara dvs simt o energie pozitivă", a spus James Arthur.

El a interpretat melodii ca "Impossible" — piesa sa de debut, "Emergency", "Recovery", "Roses", "Tell me".


Show-ul britanicilor de la Faithless a fost o "explozie" de jocuri de lumini, lasere și culori, pe o arenă aproape plină. Odată cu piesele britanicilor — o imixtiune de stiluri, cu sirene, voci de soprane, ritmuri de rock — nivelul decibelilor a crescut.

"Vrem pace și o vrem acum. Următoarea piesă vă este dedicată", a spus Maxi Jazz, care a purtat un sacou negru cu luminițe pe rever și mâneci.

Britanicii de la Faithless au interpretat la Untold hituri pentru care sunt cunoscuți, ca "Insomnia", "God is a DJ", "We Come One".

"Iubesc țara asta, iubesc tot la ea. Vă mulțumesc!", le-a mai spus Maxi Jazz celor din public.

Show-ul celor de la Nervo — australiencele Miriam Nervo și Olivia Nervo — a adus artificii, fum, flăcări, jocuri de lumini și baloane gigantice pe Cluj Arena. Ele au mixat "nevrotic" piese ca "We`re all no one", "You`re Gonna Love Again", "Like Home", "Hold On", "Revolution". La finalul a peste 90 de minute cât s-au aflat pe scenă, cele două australience au fluturat steagul României.

La ora 24,00 festivalul Untold — The world capital of night and magic a fost deschis oficial printr-un foc de artificii și un film al cărui personaj — Magicianul, este singurul care poate călători în timp și poate aduce magia trecutului în prezent.

Aflat a doua oară la Untold, Fedde le Grand, un DJ și producător de muzică olandez, cunoscut pentru hiturile "Put your hands up for Detroit" și "Let me think about it", a făcut publicul să cânte cu el având proiectate pe ecranele gigantice versuri ale pieselor. Show-ul său s-a încheiat cu confetti și fum în culorile tricolorului.

Unii dintre cei mai în vogă DJ — Tiesto și Dimitri Vegas & Like Mike — au închis prima seară a Untold.

DJ-ul olandez Tiesto și-a făcut apariția la festival pe un vibe și lumini puternice. El a beneficiat, la fel ca Dimitri Vegas & Like Mike, de un pupitru de dimensiuni impresionante.

"Buna ziua. Ce faceți?", a întrebat Tiesto publicul în limba română, care a amintit că în 2003 s-a mai aflat la Cluj.

Deținător al premiul World Music pentru cel mai bun DJ al lumii, Tiesto a mixat piese ca "The only way is up", "The right song, "Wasted", "Chemicals", "Wombass".


Frații Dimitri Vegas & Like Mike, care dețin premiul MTV Europe Music Award for Best Belgian Act, au încheiat prima seară a Untold cu un show care a cuprins și artificii, foc și lasere și care a durat peste o oră și jumătate. Cei doi au mixat melodii ca "Are you with me", "Louder", "Higher place".

Untold reunește peste 150 de artiști care concertează pe șapte scene.

Printre cei care au cântat și mixat joi pe celelalte scene ale Untold s-au numărat: Route 94, The Martinez Brothers, Dop, Skream, Marwan, Zo, Nerub, Made from scratchi, DJ Snow&Agent Mic, CTC, Jeru the Damaja, Borgore, Rudimental DJ, Highroller, The rabbit king, Moods, Pedestrian, FKJ, Mark Farina, Aquarius Haven, Kosta, Gerpov, Gelka, Tomma Alistar, Belavu, Moonlight breakfast, Nahko&Medicine for the people, Julian M, Trip engineer, Walk in town, Mike Maiden, DJ Vice, Andrew Case, Mini, Raumakustic, U Gin, Paul Damixie B2B Allya, Maestros del Ritmo, Audio State, Vanotek, Yanka, Radu, Nicoleta Nuca, Antonia, Carla`s Dream.

Publicul se poate bucura în cele patru zile de festival de hamace, leagăne, diverse jocuri și poate încerca mâncare tradițională sau din alte țări. Între spectatorii primei seri a Untold s-au numărat Cabral, Cornel Ilie și Mihai Petre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!