"Ați rămas puțin în urmă cu desfășurarea evenimentelor. Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul, a trebuit să plece în Elveția, avea o vizită programată. Am vorbit, ați văzut foarte clar astăzi în Parlament, majoritatea USL funcționează. Cum a funcționat foarte bine și până acum și în ceea mă privește—sunt convins că și Crin va face la fel—orice dispută sau neînțelegere o păstrăm în cadrul privat", a afirmat liderul PSD privitor la declarațiile președintelui PNL potrivit cărora dacă PSD nu dorește să-l mai susțină în candidatura pentru prezidențiale să voteze pentru ruperea protocolului.

Întrebat dacă mai există dubii că Antonescu va fi prezidențiabilul USL, liderul social-democraților a răspuns: "PSD, nu doar cu mine, și-a respectat absolut toate acordurile pe care le-a avut. (...) Domnul Antonescu a spus foarte clar că vrea să fie candidatul USL. PSD face parte din USL și, din punctul meu de vedere, USL trebuie să-și ducă la bun sfârșit proiectul până-n 2016".

"Niciodată nu am încălcat noi un acord și nu se punea problema nici de această dată", a completat Ponta.

Întrebat cum s-a reușit reglarea divergențelor apărute declarativ în ultimele zile la nivelul liderilor USL, președintele PSD a spus: "Foarte bine, așa cum am reglat toate divergențele de până acum".

Întrebat dacă "furnicuțele PSD" invocate de colegul său de partid Valeriu Zgonea care și-ar dori un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale s-au răzgândit între timp, Victor Ponta a spus: "Vor avea în 2019".

"Nu, nu se răzgândesc niciodată, dar avem un acord și, repet, PSD și-a respectat întotdeauna promisiunile", a adăugat Ponta.

Despre eventuale condiții stabilite între cei doi lideri ai USL pentru evitarea pe viitor a unor atacuri declarative în cadrul Uniunii, liderul social-democraților a spus că "USL trebuie să funcționeze și funcționează foarte bine".

"Astăzi a fost un alt moment în care s-a verificat acest lucru. În ceea ce privește Guvernul, știți foarte bine că am spus că sunt mulțumit de toți membrii Guvernului. Avem un program foarte clar până-n 2016 și trebuie să ne ținem de el", a mai declarat liderul PSD.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și