Pentru că foștii soți au împreună o fetiță de 5 ani, divorțul clasic ar fi necesitat mai multe drumuri în țară, dar și cheltuieli.

"Pentru românii plecați în străinătate e o variantă foarte bună, la îndemână, mult mai puțin costisitoare și, evident, mult mai rapidă", susţine Aurelian Cătălin Negreanu, mediator

"Din străinătate nu poți să îți iei concediu când dorești, nu poți să te deplasezi și costurile…să vii, să pleci…pentru că nu se termină. Vii o dată și ai încheiat", explică procedura Corina Zizda.

În cazul Corinei și al fostului ei soț, a fost nevoie de patru ședințe de mediere online. Actele au fost trimise prin poșta rapidă, iar ulterior au fost depuse la judecătorie.

"Medierea pe internet nu este însă suficientă pentru un divorț oficial. Pentru a fi însușit de judecător actul de video-mediere online, în instanță partea aflată în străinătate trimite pe cineva apropiat, de preferință din familie", atrage atenţia Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Psihoterapeuții spun că în varianta online divorțul are mai multe avantaje, dar și dezavantaje.

"Diminuează efectele secundare în spectrul psihic și minimalizează posibilitatea aparițiilor ulterioare a tulburărilor psihice sau a depresiilor. Dar nu garantează că una dintre părți nu poate să resimtă ulterior acest proces ca fiind unul rece și impersonal", consideră psihoterapeutul Radu Pomohaci.

"Divorțul durează puțin timp și asta ar rezolva problema mai repede", consideră un băimărean.

"Ce părere am despre asta?! Probabil că ar putea și să se căsătorească online!"

Tariful în cazul unui divorț online se stabilește în funcție de complexitatea cazului. În medie, un astfel de divorț costă 400 de euro și durează aproximativ 6 săptămâni.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și