Subsemnatul știam că în Spitalul municipal Sighet a avut loc un control pe linie de igienizare și dezinfecție și că s-a lăsat cu sancțiuni. Nu am răspuns până în acest moment în niciun fel acestor atacuri la persoana mea, în care am fost numit mincinos de către PNL-iștii sigheteni și de către candidatul acestora Alexandru Oros, directorul Spitalului municipal Sighetu Marmației. Răspund însă acum acestor atacuri, după ce am obținut un document oficial care atestă faptul că Spitalul municipal Sighet, manageriat de către juristul făcut la Spiru Haret, Alexandru Oros, a fost AMENDAT cu suma de 10.000 lei de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru numeroase deficiențe descoperite în această unitate medicală și care au pus viața pacienților în pericol. Sancțiunile vin în urma unui control inopinat efectuat în data de 26 aprilie 2016, exact în ziua în care a izbucnit scandalul Hexi Pharma în spațiul public (vezi facsimil mai jos).

Astfel, inspectorii DSP Maramureș au identificat următoarele neconformități existente în Spitalul municipal Sighet:

- deșeurile medicale au fost depozitate în condiții și temperaturi improprii. Adică, deșeurile medicale (sânge infectat, bandaje, seringi etc.) erau aruncate undeva într-o debara la temperaturi mari, fapt ce a permis bacteriilor și virusurilor să se înmulțească și să se dezvolte, infectând întregul Spital și punând viața pacienților în pericol;

- „biocidele și antisepticile NU SE ASIGURĂ în toate sălile de tratament”. Adică, în multe săli de tratament ale Spitalului municipal Sighet se spăla pe jos cu apă chioară, dacă se spăla, iar instrumentele medicale erau spălate doar cu apă de la robinet, în cel mai bun caz;

- mizerie de nedescris în spațiile de la laborator, bloc alimentar și în secțiile de Interne, ORL, Oftalmologie, Oncologie, Pneumologie și Psihiatrie bărbați; nu trebuie să citim undeva că în Spitalul municipal Sighet curățenia lasă de dorit, o știm cu toții pentru că fie am fost pacienți cândva aici, fie am vizitat pe cineva internat sau pur și simplu am mers la Spital să luăm o adeverință și am văzut cu toții că igienizarea spațiilor lasă de dorit;

- alte nereguli.

Ca urmare a acestor neconformități constatate de către inspectorii DSP Maramureș, Spitalul municipal Sighet a fost amendat cu suma de 10.000 lei, managerul Spitalului, Alexandru Oros, dispunând imediat plata amenzii, mușamalizând totul.

Întrebările mele pentru Alexandru Oros sunt următoarele:

- Cum poți să fii atât de mizerabil încât să emiți un comunicat de presă în care să spui că subsemnatul sunt un mincinos și că în Spital totul e bine și perfect și că nu s-au folosit biocide Hexi Pharma, în condițiile în care tu nu ai folosit biocide deloc în Spital și ai pus viața pacienților în pericol?

- Cum poți să minți la fel cum respiri când știi că din cauza managementului dezastruos pe care îl practici numeroși pacienți au plecat mai bolnavi decât erau la internare sau chiar au murit, în condițiile în care au contractat diverse infecții intra-spitalicești pentru că tu, în calitate de „manager” nu ai asigurat biocide în multe săli de tratament?

Chiar dacă în Spitalul municipal Sighet sunt numeroși medici, asistenți și un numeros personal auxiliar dedicați meseriei, profesioniști și cu înclinare spre nevoile pacienților, din păcate acestora nu le sunt asigurate de către manager condițiile necesare prin care să trateze pacienții și să salveze vieți.

Concluzia legată de starea dezastruoasă în care se află Spitalul municipal Sighet „manageriat” de Alexandru Oros, numit în funcție de către bunul său prieten, Primarul inculpat Ovidiu Nemeș, și pentru care funcția de director a fost practic primul său loc de muncă, este una tristă: MAI BINE S-AR FI UTILIZAT BIOCIDE HEXI PHARMA, DECÂT DELOC!

Sighet247

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și