Ieri, 30.12.2019, la ora 22.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, lucrătorii noștri au depistat, pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, trei persoane de origine afro-asiatică care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele trei persoane de sex masculin sunt doi cetăţeni din Tunisia, în vârstă de 40 și 42 de ani, precum și un cetățean din Egipt în vârstă de 40 de ani, toți trei solicitanți de azil în ţara noastră. Cei trei au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, cei trei cetățeni străini au fost îndrumați spre Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.

Citește și