Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În ziua de 28 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.30, lucrătorii noștri au depistat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele, care nu vorbeau limba română, au fost duse la sediul sectorului PF, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste de 52, respectiv 17 ani. Din primele verificări a rezultat faptul că persoanele au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei doi bărbați au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...