Alexandru și Ana Maria Goran au fost acuzați că au exploatat cel puțin 41 de români, care au fost găsiți trăind în condiții teribile într-o serie de raiduri ale poliției britanice în Liverpool.

Procurorii au susținut că cei doi au recrutat muncitorii din România, promițându-le că vor câștiga bine în Anglia, unde vor avea parte și de cazare asigurată.

La Liverpool, au fost puși să muncească într-o fabrică de procesare a cărnii, dar s-au trezit că veniturile lor erau controlate de către Alexandru Goran. Tânărul de 30 de ani aranjase ca banii să intre în contul soției lui, spune BBC. Cuplul reținea din banii oamenilor sume mari pentru transport și cazare, astfel că muncitorii primeau foarte puțin.

Potrivit Manchester Evening News, românii nu aveau acces la conturile lor bancare. Mai mult, unii erau forțați să lucreze și două ture pe zi. Cazarea era, de asemenea, deplorabilă. Muncitorii erau ținuți și câte 4 într-o cameră mică și mizeră.

Afacerea murdară condusă de cuplul de români a fost descoperit în martie 2018, când poliția a descins la fabrica din Liverpool, dar și la locuințele în care erau ținuți muncitorii. Alexandru și Ana Maria Goran au fost arestați atunci însă, ulterior, au reușit să fugă din Marea Britanie.

Condamnaţi la închisoare
În august în acest an, ei au fost prinși în Valencia, în Spania, în baza unui mandat european de arestare și au fost extrădați în Anglia, unde au fost aduși în fața justiției. Marți, ei și-au aflat verdictul.

”Ați exploatat oameni pe care i-ați adus din propria țară”, a spus judecătoarea Sophie McKone, la pronunțarea sentinței.

Alexandru Goran a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzațiile aduse de procurori. Ana Maria Guran a primit o pedeapsă de 15 luni de închisoare.

Citește și

loading...