Cele două persoane au plecat într-o drumeție din Timișul de Sus, spre zona Spinarea Calului, mult prea târziu pentru parcurgerea unui astfel de traseu, spun salvatorii montani.

Surprinși de întuneric, s-au rătăcit și au rămas blocați din cauza epuizării și a faptului că au auzit animale sălbatice, pe poteca marcată cu bandă galbenă, ce leagă zona Timișului, de Cabana Postăvaru.

Cei doi turiști au apelat la Serviciul Public Local Salvamont Brașov, iar o echipă mixtă de salvamontiști si jandarmi montani a plecat în căutarea lor, folosindu-se de datele GPS.

Turiștii au fost găsiți teferi, în zona poienii Trei Fetițe, și au fost transportați în siguranță, pe jos, până la pârtie, de unde au fost preluați de o mașină de amenajat zăpada, pentru a fi duși la bază.

„Atragem din nou atenția turiștilor care doresc să facă o drumeție în zona montană să-și planifice mult mai judicios timpul de plecare în drumeție și să aibă întotdeauna o rezervă în acest sens, să se echipeze corespunzător, să nu se abată de la poteca marcată, să se intereseze mult mai bine despre starea traseului și pericolele pe care urmează să le întâlnească și să nu mai aleagă trasee montane care la momentul respectiv sunt închise. Totodată, atragem atenția că, deși la nivelul orașului sau al stațiunii zăpada s-a topit aproape în totalitate, în zona mai înaltă aceasta continuă să persiste chiar și în pădure”, au avertizat reprezentanții SPLS Brașov.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...