Nu-mi plac migrațiile. Nu-mi plac oamenii care vin (...) Vom avea violențe în Germania. Ceea ce ea (Angela Merkel) a făcut în Germania este nebunesc, a apreciat Trump, făcând referire la politica frontierelor deschise pentru imigranții extracomunitari promovată de guvernul de la Berlin.

Miliardarul american, ce s-a mai remarcat anterior și prin declarații împotriva imigranților mexicani din SUA, s-a declarat totuși favorabil proiectului actualei Administrații democrate de la Casa Albă de a primi 10.000 de refugiați, însă nu mai mulți. "200.000 de persoane? Acesta ar fi cel mai mare Cal Troian, dacă în rândul acestora se vor infiltra membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI)", a subliniat în continuare politicianul republican.

În opinia sa, actualul aflux al refugiaților către Europa ar putea fi diminuat semnificativ dacă în nordul Siriei va fi creată o zonă de excludere aeriană, unde statele din Golf să-și asume responsabilitatea gestionării unei zone sigure pentru populația strămutată de conflictul armat.

Pe de altă parte, Donald Trump a afirmat că, dacă ar ajunge la Casa Albă, probabil s-ar înțelege foarte bine cu președintele rus Vladimir Putin, el justificând această impresie prin faptul că nici liderului de la Kremlin "nu-i place deloc de Obama". "Atât timp cât (Putin) atacă SI, sunt pentru bombardamentele ruse în Siria", a adăugat favoritul republicanilor pentru candidatura la președinția SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și