În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru a nouă societăţi comerciale şi persoane fizice, polițiștii au depistat mai multe articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor branduri de renume, susceptibile a fi contrafăcute, dar şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, ce urmau a fi comercializate.

Polițiștii au întocmit șase dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
De asemenea poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată s-a dispus indisponibilizarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor alimentare expirate identificate, precum şi ridicarea în numerar a sumei de 634 de lei.

Citește și

loading...