Secretarul Primăriei Dragomirești, Gavriș Ardelean, spune că în micul oraș de pe Valea Izei nu au fost formulate de către urmașii evreilor cereri la legile fondului funciar “deși și astăzi sunt foarte multe terenuri înscrise în cartea funciară pe evrei”.

“În schimb, am primit cereri de reconstituire a dreptului de proprietate din partea Fundației Caritatea-București și din partea Comunității Evreiești din România, amândouă asociațiile spunând că sunt îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor evreiești. Solicită practic terenuri care au aparținut comunității evreiești. Pot să vă mai spun doar că respectivele cereri au fost depuse prin Autoritatea Națională de restituire a proprietăților (ANRP)”, a precizat secretarul Primăriei Dragomirești.

În plus, susține fostul subprefect al județului, „Fundația Caritatea cere reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri care au aparținut comunității evreiești. Tot ei cer ca noi să le identificăm, să le măsurăm și să-i sprijinim în acest demers. Din păcate noi nu-i putem ajuta, sunt mai multe cereri, terenurile nu sunt identificate în teren ci doar în C.F. Fundația Caritatea nu cunoaște nici unde sunt situate, nici suprafața acestora”, a concluzionat Gavriș Ardelean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet